Hard//hoofd

Zomerboek

Chinezen uit huis gezet voor gigantische radiotelescoop

Nieuws in Beeld

Tekst Beeldredactie &
Illustratie Gemma Pauwels

china-1

In het zuidwesten van China zijn ruim 9000 mensen uit huis gezet voor de bouw van de grootste radiotelescoop ter wereld, de Five hundred meter Aperture Spherical Telescope (FAST). Een Chinese wetenschapper vergeleek de telescoop, met een diameter van 500 meter, met een enorm gevoelig oor, dat geluid kan opvangen van onder andere interstellair waterstof, pulsars (snel ronddraaiende compacte sterren) en mogelijke signalen van een buitenaardse beschaving. Net als bij andere infrastructurele projecten in China, krijgen de weggestuurde bewoners een lage compensatie van omgerekend 1650 euro.Gemma Pauwels is freelance illustrator en woont in Amsterdam. 
Deel op of
Gemma Pauwels is freelance illustrator en woont in Amsterdam.
b
a
a