Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'
Hard//hoofd stopt

Hard//hoofd stopt

Tekst Simone Peek

Het is Aswoensdag, het einde van carnaval en hard//hoofd stopt vandaag. Bijna zeven jaar hebben we het Sodom en Gomorra van de Nederlandse publicaties gewaarborgd en wellustig ons hedonisme gevierd. We schreven over de rondste billen, partnerruil, vluchtig Tinder-genot en de voordelen van xtc. Nu is het tijd voor introspectie. Tijd om te stoppen.

De komende veertig dagen zal de redactie van hard//hoofd alle verleidingen weerstaan. Naar voorbeeld van de vrome katholieken hanteren wij veertig dagen Vastentijd.

Schrijfster Maite Karssenberg stopt met digitale schermen buiten werktijd. Grafisch ontwerper Jean-Maxim van Dijk stopt met de kleur zwart. Journaliste Bien Borren geeft cafeïne op en Sarah van Binsbergen zegt geen sorry meer. Audioredacteur Paula Lina stopt met uitstellen.

Wat de rest van de redactie niet doet, en of ze dit overleven, zul je lezen in de wekelijkse Stupdates, hier op de website.

Omdat hard//hoofd, in tegenstelling tot de paasvierders, zondag niet als rustdag in acht neemt, zijn wij een week eerder klaar met onze Vastentijd. Tijdens de Goede Week (21-27 maart) doen wij verslag van onze verlichting, zet deze dus maar alvast in je agenda.

In de hoop dat goed voorbeeld doet volgen, staan wij ook open voor stop-teksten, stopmotion filmpjes en ander creatief stopwerk.
Stuur het naar redactie@hardhoofd.com en wij nemen het in overweging.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Simone Peek is Hard//hoofd redactielid. // simone@hardhoofd.com
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd