Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Helikopters

Gedicht

Tekst Laura van der Haar

De helikopters hangen in trossen aan de boom.

Er zijn zoveel mensen in het gras gestorven.
Er zijn zoveel mensen in een bed gestorven.
Er zijn zoveel mensen in hun bloed gestorven.
Er zijn zoveel mensen in het bed van een ander gestorven.

Alle mensen die gewoon op de grond zijn gestorven!
Alle mensen die vervolgens de grond weer aanharken.
Rugzakken inpakken. Huiskamers uitruimen.

De helikopters die nog naar beneden moeten vallen.
De helikopters die misschien de grond wel nooit raken.


Schilderij: Ibo Bakker.Ibo Bakker (Amsterdam 1972) is schilder, tekenaar en muzikant.
Hij maakt elke dag een tekening.
Dit jaar verschijnt er een prentenboek van Ibo over een uil.

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Laura van der Haar is archeoloog en schrijver.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd