Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

dagen door webcams de zee

Memory Machine

Tekst Maartje Smits

Tijdens de manifestatie ‘Memory Machine‘ van culturele stichting Castrum Peregrini onderzoeken we de invloed die herinneringen hebben op onze identiteit. Maartje probeert in webcambeelden van zeegezichten haar herinneringen te ontlopen.


dagen door webcams de zee

wazig water
droog kijkenhet traagste internet dat tegen glas golft
een webcammiddag op retina
ik zoom in op mooiweermensen
er zijn vakanties zonder omstandigheden
maar dit is een kutdag

een aanbieding op het laatste moment hervind ik de dag dat ik niet begreep waarom het een kutdag was vasthield aan de gedachte dat ik de meeste dagen toch weer vergeet
een slecht moment voor het eerst
zoiets te denken

- niet aan denken -

spoor andere dagen in haperend zand
moonwalk met Einstein
een uitzicht refresht
iemand loopt het strand af
en verdwijntelk kader een dag
overal vakantie
altijd een uitzicht aan zee
surfers zoute gifjes

het eerlijkst zijn herinneringen
waar je nog nooit aan dacht

- daar aan vasthouden -


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Maartje Smits Maartje Smits is schrijvend detective en imker. In 2015 verscheen haar dichtbundel Als je een meisje bent bij uitgeverij De Harmonie.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd