Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

De nacht vertellen

TIP

Tekst Joyce de Badts

“Je was vannacht zo lief.”
“Oh ja?”
“Op een gegeven moment pakte je me heel stevig vast.”
“Niet.”
“Jawel, en je aaide met je voet over mijn voet.”
(Schenkt koffie in.)
“Je mag je teennagels wel eens knippen.”
“Weet ik. Sorry.”
“En toen probeerde ik je zachtjes van me af te duwen, maar dat lukte niet. Ik heb je wakker moeten maken, ik zei: ‘Schuif es wat op.’ Weet je dat nog? En je wilde niet en ik bleef je zachtjes duwen en toen vroeg je: ‘Waarom?’”
“Waarom was dat dan?”
“Omdat je een beetje snurkte en je mond was dicht bij mijn oor. En je knarsetandde. En je deed ook dat ding weer met het deken.”
(Kijkt in de krant.)
“Heel dat deken opfrommelen, dat op mij leggen en daar dan zelf op gaan liggen. Dat is zo’n akelig gevoel. Ik denk dan dat je mij versmacht.”


Philip Guston - Couple in Bed, 1977.(Drinkt koffie. Steekt middelvinger op.)
(Drinkt ook koffie. Steekt middelvinger terug op.)
(Lezen wat in de krant.)
(Kussen elkaar gedag.)
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Joyce de Badts is Hard//hoofd-redactielid.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd