Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Roofdier

Triptiek

Tekst Videoredactie

Drie disciplines, video, tekst en beeld, benaderen hetzelfde thema: het roofdier. Met Afrikaans gebrul van Alexandra Stock, nachtelijke tochten van Laura van der Haar en de stadse jungle van Dennis Duijnhouwer.


 Alexandra Stock, 2011

ROAR 2.0 presenteren we in samenwerking met The One Minutes. One Minutes zijn video's van over de hele wereld van precies 60 seconden lang.

--

ritsen


je mag aannemen dat er flink gepraat werd over wondvocht
maar je moet niet alles geloven

ze zeggen ook dat het gras hier
bruiner wordt dan buikjes
de zandvlaktes, stuivend
meisjes verderop, struinend

ze dragen geen jurkjes meer
maar nachtzweet met hoektanden
okseltjes
nekvel

namen, onopvallend
en ook hoofden bij hun naam
ze proberen aanstalten te maken
alvast af te gaan liggen

want als het gebeurt
is het gewikkeld in bikini

geen jurkjes (rits)
geen jurkjes (rits)

geen jurkjes meer aan

Laura van der Haar, 2013

-----


Dennis Duijnhouwer
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Videoredactie
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd