Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Eet de lente

TIP

Tekst Roos Euwe

Het is een frisse ochtend waarin de druppels op het raam nog doen denken aan een koude nacht maar waarin de lente toch al voelbaar is. Voorzichtig en onweerstaanbaar voelbaar. Op die ochtend zie je een prachtig meisje, elegant slenterend langs het water. Haar naam is Cynara, en haar blik is verleidelijk, voorzichtig en onweerstaanbaar. Dat is geen toeval. Dat kan alleen maar de lente zijn.

Je wilt haar, de lente in een prachtig lichaam, ruiken, proeven, eten, mee naar huis. Ze gaat mee, maar blijft niet lang. Niet lang genoeg, hoewel je niet zou kunnen nagaan hoeveel tijd er eigenlijk is verstreken. Ze wil weg, de zon in en andere mensen zien. Ze heeft gelijk, dat weet je, maar je hebt nog altijd honger. Naar haar, naar haren, naar bloemen en blote benen. En omdat jouw naam Zeus is, de Griekse oppergod, verander je Cynara terwijl ze de trap af huppelt in een artisjok.

Zodat je haar, ieder jaar wanneer je de lente voelt aanbreken, mee naar huis kan nemen, kan onderdompelen en opeten (blaadje voor blaadje) en je niet meer kunt nagaan hoeveel tijd er eigenlijk verstreken is.


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Roos Euwe
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd