Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Bejaarden-tv

TIP

Tekst Anna van Leeuwen

Mijn eerste liefde schreeuwde naar de tv als er voetbal was. Ik vond het een beetje eng, maar ook spannend. Soms stond hij ineens op van de bank en richtte zijn beide handen naar het plafond. Om vervolgens teleurgesteld terug te ploffen. Soms werd er ergens tegenaan geschopt.

Echt geanimeerd tv-kijken, vol overgave en passie, ik wist niet dat ik het ook in me had. Maar als Rail Away op de beeldbuis komt of Tussen Kunst & Kitsch of Gardener's World, juich ik vanaf de bank mee. Hoe rustiger het programma, hoe heviger ik me engageer. De meest kalme quizjes, ik schreeuw mee. Max tv is me eigenlijk al te druk.

Tv-programma's die #hashtags tonen zap ik onverbiddelijk weg. Als de muziek te hard wordt, zap ik weg. Rimmen in de Rimboe, Palen in de Polder, Overspel in de liefde (waar anders?), het hoeft van mij allemaal niet.
Ga maar lekker door dus, met vergrijzen.


De allerbeste kitsch uit Tussen Kunst & Kitsch vond men in Venlo: “Ik was er ook als kind al van gefascineerd.”
Bekijk de aflevering.


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Anna van Leeuwen is Hard//hoofd-redactielid, freelance kunstjournalist en schrijft korte verhalen. Ze zou graag een alpaca hebben voor op haar balkon. Alvast bedankt.
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd