Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

balans

Triptiek

Tekst Videoredactie

Drie disciplines, video, tekst en beeld, benaderen hetzelfde thema: balans. Mels van der Mede kantelt net niet de trap af, Noël Loozen vangt vallend groen en Maartje Smits maakt deze Triptiek met haar zachte stem tot een vierluik.Mels van der Mede, 2011

------

Alles kantelt

Vlak voor alles kantelt, staat het
stil. (wereld wind pretpark)
Niets ruist nog. Een echo is
afgebroken.

Plat onder je, lam op het plein
liggen (schaduw schip) vast

Niet voor niets het hoogtepunt, denk je,
zo zweef je.


Alles was hier al eens, of zo voelt het toch,
besloten, ergens diep deze stilte
in. Een droom of herinnering waarvan
je niet eens meer weet hoe het afloopt.

De keuze is gemaakt, maar nog niet
gesproken. Alles verwacht, het
klapt, kantelen. Alles,
maar nu nog niet.

Je zweeft


een hoogtepunt, denk je. En schip
pretpark, overkant wachten. Waar.
Iemand kotst in een plastic zakje.
Waar. Alles stil staat.

Wat er was, had hij gevraagd
en je wist dat je niet weer niets
kon zeggen.

Je zweeft, hangt dit hoogste punt
nog even uit, wacht tot alles kantelt.

Maartje Smits, 2012

Audio versie: Alles kantelt

------Noël Loozen, 2012
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Videoredactie
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd