Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Portret van een Honda bouwer

Tekst Videoredactie

Mensen verzamelen de meest uiteenlopende dingen. Van postzegels tot gitaren, van LP's tot vlinders. Maar tot wanneer is zoiets nog gewoon een hobby te noemen en wanneer slaat het door naar een obsessie? In dit kleine maar fijne videoportret door Chris Dekker krijgen wij een glimps te zien van een man en zijn motors.

Chris: "Ik liep al lang rond met het idee om een dergelijk document te maken. Zelf bouw ik al een tijd motorfietsen. Hierdoor kwam ik in contact met een aantal van dit soort paradijsvogels. Mannen die als koningen in hun eigen domein heersen in garageboxen of schuren, waar ze dan als zonderling ver weg van de wereld hun passie beoefenen. Vaak zaten hier enorme verhalen achter. Ik wil een serie maken van dit soort portretten en hierin het grijze gebied tussen passie en obsessie opzoeken. Waar eindigt de passie? Wanneer heb je een hobby niet meer in de hand en neemt de hobby jou over? Erik kent, zoals hij zelf zegt, die grens niet. Het is een herkenbaar iets voor mensen met een passie. Dit geldt zeker ook voor mijzelf. Ik ben mijn oude huis kwijtgeraakt doordat ik het had veranderd in een soort werkplaats, met een badkamer als spuitcabine en een keuken als motorblok-operatietafel, Adhoc was not amused. Op een bepaald punt neemt zoiets je leven over."

Regie, montage & audiodesign: Chris Dekker
Camera & audio: Robbert Nieuwenhuijs
Camera-assistentie: Bram Koopman
Productie: Big Shots
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Videoredactie
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd