De reis van Joost en Yuri loopt ten einde. " /> De reis van Joost en Yuri loopt ten einde. " />

Hard//hoofd

Zomerboek

SDL'S HITCHHIKERS GALAXY IV

Tekst Beeldredactie

Sinds 2006 komen beeldend kunstenaars Joost Stokhof en Yuri Veerman elke zomer op de bloemenveiling in Aalsmeer. Van daaruit vertrekken zij op hun jaarlijkse missie. Al tekenend lift dit kunstenaarscollectief genaamd SDL door Europa, op zoek naar nieuwe plekken om te exposeren. Dit jaar doen zij op hard//hoofd verslag van hun zevende reis.

Na Göteborg doorgelift naar Malmö waar we na één avond pauze doorliften naar Kopenhagen voor onze laatste show. Na ruim 1600 km liften en na vier exposities in Hamburg, Oslo en Göteborg gaan we op zoek naar een nieuwe plek voor de vijfde en laatste Last Minute Exhibition van deze trip.
De mensen die we onderweg tegen komen zijn altijd het beste materiaal voor ons werk, en met een beetje mazzel kopen ze hun eigen portret...Na twee dagen zoeken naar een plek in Kopenhagen kunnen wij eindelijk onze Last Minute Exhibition Posters ophangen bij Kaffe & Vinyl voor onze laatste show.
Laatste avond van onze trip, daarna terugliften van Kopenhagen naar Amsterdam. Aan één stuk door. Met bijna 800 km is het de langste afstand van deze trip. Goede afsluiter.Rond juli 2013 vertrekken we opnieuw, om voor de achtste maal te liften door Europa. Dan vliegen we naar de grens van Europa: Istanbul, om vanaf daar binnen één maand terug te reizen, wederom op zoek naar plekken om ons werk te exposeren.SDL is ook te volgen op facebook en bekijk hun online archief hier

Deel op of
b
a
a