Joost en Yuri liften heldhaftig verder." /> Joost en Yuri liften heldhaftig verder." />

Hard//hoofd

Zomerboek

SDL'S HITCHHIKERS GALAXY III

Tekst Beeldredactie

Sinds 2006 komen beeldend kunstenaars Joost Stokhof en Yuri Veerman elke zomer op de bloemenveiling in Aalsmeer. Van daaruit vertrekken zij op hun jaarlijkse missie. Al tekenend lift dit kunstenaarscollectief genaamd SDL door Europa, op zoek naar nieuwe plekken om te exposeren. Dit jaar doen zij op hard//hoofd verslag van hun zevende reis.

01 augustus t/m 04 augustus 2012: In twee liften van Oslo naar Göteborg, tot nu toe gaat alles belachelijk soepel. Ook het zoeken naar een expositieruimte in Göteborg gaat bijna té makkelijk. De eerste avond ontmoeten we een groep mensen van het collectief Rum 26, die op straat biertjes drinkt. Een van hen stuurt ons naar Viktors Kaffe, een kleine koffiezaak die net een paar maanden open is. Twee dagen later hebben we daar onze derde expositie.

In tegenstelling tot vorige jaren proberen we in elke stad te werken met de beelden die we in die stad hebben geschoten. Het werken met Polaroids is ideaal. Mensen die we de ene dag ontmoeten kunnen we de volgende dag in onze beelden verwerken. Het past ook nog beter bij het idee van onze Last Minute Exhibitions.Morgen naar Malmö, de laatste tussenstop voordat we doorliften naar Kopenhagen voor onze laatste expositie.
SDL is ook te volgen op facebook en bekijk hun online archief hier


Deel op of
b
a
a