Joost en Yuri maken nieuwe Noorse vrienden en spreken af met boekverkoper Pil" /> Joost en Yuri maken nieuwe Noorse vrienden en spreken af met boekverkoper Pil" />

Hard//hoofd

Zomerboek

SDL'S HITCHHIKERS GALAXY II

Tekst Beeldredactie

Sinds 2006 komen beeldend kunstenaars Joost Stokhof en Yuri Veerman elke zomer op de bloemenveiling in Aalsmeer. Van daaruit vertrekken zij op hun jaarlijkse missie. Al tekenend lift dit kunstenaarscollectief genaamd SDL door Europa, op zoek naar nieuwe plekken om te exposeren. Dit jaar doen zij op hard//hoofd verslag van hun zevende reis.






27 juli 2012: Aarhus is klein en veel mooie winkels zijn dicht in de zomer dus we vertrekken eerder dan gepland naar Oslo.






27 juli 2012: De boot naar Oslo, acht uur zon.





28 juli 2012: Oslo is een van duurste steden ter wereld, gelukkig hebben we via vrienden uit Trondheim ons eigen appartement in het centrum van de stad.





29 juli 2012: Nieuwe Noorse vrienden.





30 juli 2012: Twee dagen lang lopen we door de stad, op zoek naar onze derde expositieplek. De tijdsdruk blijft fijn. De derde dag spreken we in de ochtend af met Pil, de eigenaar van een kleine boekenzaak Cappelens Forslag.






30 juli 2012: Onze derde expositie in Cappelens Forslag, een prachtige boekenzaak waar ze alleen eerste edities cult classics verkopen. We verkopen zelf ook nog vijf tekeningen. De volgende ochtend liften we naar Götenborg.




SDL is ook te volgen op facebook en bekijk hun online archief hier
Deel op of
b
a
a