De avonturen van Joost en Yuri. " /> De avonturen van Joost en Yuri. " />

Hard//hoofd

Zomerboek

SDL'S HITCHHIKERS GALAXY

Tekst Beeldredactie

Sinds 2006 komen beeldend kunstenaars Joost Stokhof en Yuri Veerman elke zomer op de bloemenveiling in Aalsmeer. Van daaruit vertrekken zij op hun jaarlijkse missie. Al tekenend lift dit kunstenaarscollectief genaamd SDL door Europa, op zoek naar nieuwe plekken om te exposeren. Dit jaar doen zij op hard//hoofd verslag van hun zevende reis.
19 juli 2012: Een mislukte start op de bloemenveiling. We vonden een aantal vrachtwagens die plek hadden, maar die zouden pas de volgende dag vertrekken. Er waren ook chauffeurs die wel vandaag vertrokken, maar geen plek hadden, en er waren chauffeurs die gewoon geen zin hadden in twee extra passagiers zonder verzekering. Na vijf uur zijn we uiteindelijk maar weer naar huis gegaan.

20 juli 2012: Via een liftershalte in Utrecht komen we eindelijk in Hamburg.

23 juli 2012: We werken in de 15x7 Pigment Store met de jongens van Frisur Clothing aan een expositie. Van 12:00 tot 18:00 tekenen we, om 20:30 begint de vernissage.

24 juli 2012: Een tweede expositie in Hamburg. Deze keer in Mmiës store.

26 juli 2012: Door naar Aarhus op zoek naar een ruimte om te exposeren. Helaas zijn alle geschikte plekken gesloten voor de zomer. Morgen nemen we de boot naar Oslo.SDL is ook te volgen op facebook en bekijk hun online archief hier
Deel op of
b
a
a