Foto: Lois Cohen

'Het leven is een feestje, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen.' Drie disciplines benaderen een onderwerp." />

Foto: Lois Cohen

'Het leven is een feestje, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen.' Drie disciplines benaderen een onderwerp." />

Hard//hoofd

Zomerboek

feest

Triptiek

Tekst Videoredactie

Drie disciplines, video, tekst en beeld, benaderen hetzelfde onderwerp: 'Het leven is een feestje, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen.' Het enige gezegde met het woord 'feest' erin geeft nou niet meteen een erg gezellige indruk. En dat is dan ook precies wat een hoop feestjes zijn: niet zo gezellig. Sandra Kaas maakte het absurde filmpje Gefeliciteerd, Laura van der Haar weet niet of ze iets te vieren heeft en op de bruiloft van Lois Cohen bestellen ze er nog een bakje fritessaus bij.
Door Sandra Kaas------

Misschien kunnen we iets leuks gaan doen.
We zouden kunnen gaan zitten, samen.

Laatst heeft er nog iemand naast mij gezeten.
Die persoon moest na een tijdje weer weg.

Het was geen zwijgen van mijn kant.
Ik wist alleen geen antwoord meer.

Misschien zou je mij iets kleins kunnen geven?
En dan vooraf niet zeggen wat.

Er zouden gebeurtenissen zijn.
Maar dit herinner ik mij niet.

Het wordt steeds dieper, beneden mij.
Het zinkt er, om precies te zijn.

Misschien had ik iets in huis moeten hebben.
Moeten zeggen dat ik iets te vieren had.

Door Laura van der Haar

------


Door Lois Cohen


Deel op of
Videoredactie
b
a
a