Een videoportret van twee 'foodies' avant-la-lettre." /> Een videoportret van twee 'foodies' avant-la-lettre." />

Hard//hoofd

Zomerboek

Koningin der Clafoutis

Tekst Videoredactie

In 2008 bracht Stephane Kaas een week bij zijn Franse grootouders door, om een korte documentaire over ze te maken.Toen Stephane Kaas naar Frankrijk trok om een film over zijn grootouders te maken, werd snel duidelijk dat de documentaire over eten moest gaan, daar zijn opa en oma de hun dagen vulden met kokkerellen. Eigenlijk waren de twee 'foodies' avant-la-lettre. Maar zoals wel vaker gebeurt, bleef het materiaal thuis in Amsterdam op de plank liggen. Pas toen Stephane's grootmoeder in 2012 overleed, maakte hij de film af.

Het gaat in het bijzonder over de clafoutis, een Frans dessert, waarvan oma zelfbenoemd koningin was. Kaas: "De film is een ode aan mijn grootmoeder. Maar ook aan de manier waarop zij en mijn opa leefden. De manier waarop mensen als zij met enorm veel aandacht en liefde met hun voedsel omgaan."

(Mochten de ondertitels niet verschijnen, dan kunt u die vinden onder het knopje CC in het afspeelscherm)


Deel op of
Videoredactie
b
a
a