Illustratie-studenten gingen los op een thema." /> Illustratie-studenten gingen los op een thema." />

Hard//hoofd

Zomerboek

Out of the box & out with a bang!

Tekst Beeldredactie


◊ entrée


Entrée
Gedurende het hele jaar werkt hard//hoofd in het kader van zogenoemde Late Night Café's samen met Entrée. De zes edities van het Late Night Café zijn elk gekoppeld aan een eigen thema. Elke editie wordt aan twee van onze redactieleden de opdracht gegeven een bijdrage te leveren, geïnspireerd op het thema van de betreffende avond. Het resultaat hiervan verschijnt op onze website en zal op de Late Nights eveneens onderdeel uitmaken van het programma. Vrijdag 22 juni slaan Entrée en Holland Festival Young in het MC Theater de handen ineen en is het thema 'Out of the box'.

Studenten van de afdeling Illustratie van de HKU gingen speciaal voor Hard//hoofd op zoek naar nieuwe vormen voor bestaand materiaal. Door te freestylen en te jammen met eenvoudige middelen, kwamen ze tot verrassende resultaten. 'OUT OF THE BOX & OUT WITH A BANG!' was het thema.Geografie
Landjepik, risk, grondstoffen en migratie. Zijn we meer dan de pionnen die ons land vertegenwoordigen? Op de muziek van Crystal Castles gingen Jorrit Kiel, Jasmijn de Nood, Coos van Dorsten, Paco Kamil & Ralph Zabel aan de slag.Alchemie
Gekmakende gedachtes. Wat als je zelf goud zou kunnen maken, of de steen der wijzen kon uitvinden? Dat is alchemie. Chemische, borrelende processen waarbij de uitvinder op zoek is naar iets onbereikbaars, iets onbekends. Deze zwevende gassen en bellen brachten Jana Kaminski, Meike Brandsma, Lisa Post & Desiree Hof in de ruimte.
Antropologie
Vervreemding. Hoe ziet het Westen eruit door de ogen van iemand die hier nog nooit geweest is? Wanneer elementen uit hun context worden losgetrokken en transformeren tot iets autonooms gebeurt er iets bijzonders. Vanuit deze abstractie zijn Peter van Dijk, Bobbi Oskam, Gijs Henselmans, Mirjam Florijn & Cooder Kwakkel op zoek gegaan naar transformaties en bewegingen die hierbij passen.

--

Dit project werd begeleid door ontwerpers Sue Doeksen en Kim Welling.
Deel op of
b
a
a