Laat een tattoo zetten, voordat het te laat is." /> Laat een tattoo zetten, voordat het te laat is." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Ben de Boef

Overleef met hard//hoofd IV

Tekst Redactie

Op 30 juni geeft hard//hoofd een feest om het einde van de oude wereld te vieren en samen met jullie een nieuw leven te beginnen (klik hier voor het Facebook-event). Het wordt sowieso een avond om nooit te vergeten. Zeker als je Ben de Boef, de charmantste tatoeëerder van Amsterdam, een aandenken laat zetten. We stelden hem een aantal vragen.Waarom ben je hier in vredesnaam mee begonnen? En hoe?
Via via ben ik met het tatoeëren begonnen. Eerst ben ik gaan oefenen op sinaasappels, toen op mijn eigen been, en toen op vrienden.

Waarom wilde je dan tatoeëren?
Toen ik klein was keek ik al op tegen tatoeëerders. Mijn vader is kunstenaar en tekenen deed ik ook al sinds ik jong was, dus op een gegeven moment heb ik die link gelegd.

En tattoos kun je natuurlijk niet uitgummen.
Nee, dat vind ik leuk.Wat zou je nooit meer doen?
Geen idee.

Dat is ook wel een grappige vraag voor iemand die tattoos zet. Heb je wel eens mensen gehad die spijt hadden van hun tattoo?
Nee, niet van tattoos die ik gezet heb. Of in ieder geval zijn ze niet bij mij komen klagen.

Maar het komt wel eens voor toch?
Ja, vooral naampjes he? Ex-vriendjes en ex-vriendinnen. Die willen ze dan weghalen. Of een tribal die ze op hun 14e hebben laten zetten.

Heb je zelf zo’n tattoo?
Nee, ik vind het allemaal leuk. Het zijn ook allemaal periodes uit mijn leven, zo zie ik dat dan. Ik heb geen spijt van die periodes uit mijn leven, dus ik heb ook geen spijt van mijn tattoos.

Je hebt ook geen tribal?
Nee.

Wat is je lievelingsdier?
Ik heb een hele lieve hond. Luna, een bruine labrador.

Hoe werk je?
Nou, met mijn been in mijn nek.

Wat fascineert je?
Het oude. Oud Amsterdam. Alles van vroeger. Die oude zeeliedentattoos, dat vind ik gewoon een heel leuke stijl.


Tattoo parlour Het Ruyterhuis in Amsterdam

 


Wie zou je liever doen: Penelope Cruz of Scarlett Johansson?
Ik ken ze allebei niet.

Wie is je held?
Superman.

Wat is dat achter je? Daar in de hoek?
Daar staat een tas met daarin een panda-etui, schilderstape en penselen. Allemaal schilders dingen. Dat etui is nog van mijn vader geweest.

Nooit meer seks of nooit meer eten?
Nooit meer eten.


Wat verwacht je van 30 juni en wat kunnen wij van jou verwachten?
Ik verwacht een hele leuke sfeer en ik hoop dat ik ook leuke tattoos kan zetten.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken.

Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Redactie
b
a
a

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun Hard//Hoofd