Deze powergaze-band speelt op ons feest. We stelden ze tien vragen." /> Deze powergaze-band speelt op ons feest. We stelden ze tien vragen." />

Hard//hoofd

Zomerboek

NewYX

Overleef met Hardhoofd I

Tekst Redactie

hard//hoofd geeft 30 juni een feest om het einde van de oude wereld te vieren en samen met jullie een nieuw leven te beginnen (klik hier voor het Facebook-event). De powergaze van NewYX gaat ons daarbij helpen. NewYX, met Lili Bos (toetsen/zang), Liú Mottes (gitaar), Jillis Kruk (bas/synthesizer) en Jaap Chanel (drums) bracht in 2011 de goed ontvangen EP Slow Boy uit. Wij stelden hen tien vragen.
NewYX, Double Head1 Waarom zijn jullie hier in vredesnaam mee begonnen? En hoe?
"Teenage Angst."

2 Wat zouden jullie nooit meer doen?
"We willen ons nooit meer door stylisten laten aankleden. Dat was awkward."

3 Wat is jullie lievelingsdier (als collectief)?
"De Luiaard, liefst in babyvorm."

4 Hoe werken jullie?
"We transformeren chaos in structuur, bij toeval."

5 Wat fascineert jullie?
"Het popliedje. Echter, wij willen ons bij deze zo grondig mogelijk distantiëren van de zoektocht ernaar. Die beweging heeft totaal geen respect voor wat popcultuur betekent en het popnummer werkelijk is. Het gaat om identiteit. Als je een potje loopt te zoeken heb je geen tijd om simpelweg je plek in te nemen."6 Wie zouden jullie liever doen: Penelope Cruz of Scarlett Johansson?
"Scarlett sowieso: die opening van Lost in Translation!"

7 Wie zijn jullie helden?
"Onze ouders, omdat ze het aangedurfd hebben."

8 Wat is dat achter jullie? Daar in de hoek?
"Zes dictafoons en een kartonnen doos met een inhoud van 1540 liter (holy shit!). [Iemand ideeën voor een inhoud voor de doos? Diegenen met flauwe grappen en de persoon met het beste idee winnen een trap voor hun kanis.]"

9 Nooit meer seks of nooit meer eten?
"Wat is dat nou weer? Seks = eten!"

10 Wat verwachten jullie van 30 juni en wat kunnen wij van jullie verwachten?
"Beste Intellectuelen. Van jullie verwachten we vooral intellect-porno. We hebben vernomen dat enkelen onder jullie hulpeloos en hulpbehoevend naar ons kijken om jullie perverteringen/incongruenties aan te leveren en andere shit zonder Quatsch. Prima. U vraagt, wij leveren."
NewYX, Crystal Meth


Deel op of
Redactie
b
a
a