Een solidaire vakantie." /> Een solidaire vakantie." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Vakantie in Griekenland

TIP

Tekst Eeva

Ongeveer 46 procent van de Nederlanders wil geen steun meer geven aan Griekenland. In de Nederlandse media worden de Grieken afgeschilderd als lui en corrupt, met te veel vakantiedagen. In Griekenland worden inmiddels weer kinderen te vondeling gelegd, heeft de werkloosheid een record van 21,7 procent bereikt, onder jongeren zelfs 53,8 procent. Minimumlonen en salarissen worden verlaagd, soms wel met 30 procent. Pensioenen worden flink gekort en er worden zware bezuinigingen op de sociale zekerheid doorgevoerd. Ondertussen hopen de Europese regeringsleiders dat de Grieken op 17 juni zullen stemmen op dezelfde partijen die ze met deze problemen hebben opgezadeld, zonder investeringen of groei in het vooruitzicht. Europese solidariteit lijkt iets van vervlogen tijden.

De vaak zo simpel voorgestelde oplossing van een 'Grexit' kan nog wel eens heel vervelend uitpakken, ook voor Henk en Ingrid, want niemand kan precies voorspellen wat de effecten daarvan zullen zijn.

Wat kunnen we er zelf aan doen? Combineer het nuttige met het aangename: ga op vakantie naar Griekenland en breng zelf wat euro's die kant op. Zo weet je ook zeker dat het in de zakken terecht komt van de gewone Griek. Steun de Griek die een hotelletje runt, een restaurant heeft, een kiosk openhoudt of werkt in een discotheek. De Griek met een duiksportbedrijfje of de Griek die zeiltochtjes aanbiedt.Denk bij een vakantie in Griekenland aan souflaki, tatziki, feta, verse vis en schapenvlees. Je kunt je tegoed doen aan Retsina, Tsipouro, Ouzo en Metaxa. Natuurlijk ook blauwe zeeën, witte stranden en heel veel zon. Verder oude vrouwtjes in het zwart, straatkatten, vissersbootjes, wit gekalkte huisjes. En je intellectuele behoeftes kun je stillen met de vele restanten uit de Oudheid die overal te vinden zijn.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken.

Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Eeva
b
a
a

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun Hard//Hoofd