Modetijdschrift zonder die banale shit. " />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

The Gentlewoman

TIP

Tekst Kelli van der Waals

Stel je een gemiddeld modeblad voor en denk de volgestouwde plakselpagina’s weg, de lelijke advertorials en de banale promotie van vrouwenproducten. Behoud de mooie fotoreportages. Voeg lange artikelen en portretten van vrouwen met een goed verhaal toe. Dan heb je in grote lijnen The Gentlewoman, een opvallend Londens vrouwenblad dat elk half jaar verschijnt.Een ‘fabulous women’s magazine’, zegt de ondertitel. Of dat ‘fabulous’ slaat op het tijdschrift of de beoogde doelgroep laten we even in het midden. Maar grote kans dat de inhoud doet wat de cover belooft, want het blad is van de makers van de geweldige tijdschriften Fantastic Man en Butt.

Koop het lente-zomernummer als je zin hebt in mooie plaatjes en leesvoer over doorschijnend ondergoed, citrusvruchten die zeven Engelse pond kosten, en vrouwen die iets kunnen: internetlobbyisten, mensenrechtenadvocaten, Tilda Swinton, Sinead O’Connor, model Christy Turlington en tennisster Maria Sharapova. Het blad is makkelijk te vinden, want felroze, met een zwart-witfoto van model Christy Turlington en ‘Oh Wow!’ in roze letters over de foto geplakt.

Ook leuk voor fabulous men.

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Kelli van der Waals
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd