De PVV heeft een open klachtenlijn geopend." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Geen overlast (godverdomme)

TIP

Tekst Jeroen van Rooij

De PVV heeft een nieuw wapen ontwikkeld in hun strijd tegen alles dat niet autochtoon Nederlands is: het ‘Meldpunt Midden en Oost-Europeanen’. Op de site www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl staat een korte uitleg over het meldpunt. Wie zich als hardwerkende Nederlander bedreigd voelt door de instroom van zogenaamde ‘MOE-landers’, die voor overlast en banenverlies zouden zorgen, kun je daar je grieven kwijt middels een handig formuliertje. Het is anoniem (wanneer je dat wenst) en je kunt zo vaak op ‘continue’ drukken als je wilt. Dan kun je gewoon dezelfde klacht nogmaals invullen.

Moet ik uitleggen dat dit in elk geval stigmatiserend is en sterk neigt naar (eventueel ‘alledaags’ of ‘cultureel’) racisme? Nee toch?

Dan volgt nu de tip. Je kan namelijk ook invullen dat je géén overlast hebt. Dus ga er als de sodemieter heen, vink overal ‘nee’ aan, en zeg eventueel in de vrije invulvakjes expliciet dat je nog nimmer overlast hebt ondervonden van een MOE-lander, en dat je baan niet door een Pool ingepikt is. Of beter nog: laat ze rechtstreeks weten dat je misselijk wordt van dit meldpunt.

Wanneer je je e-mailadres achterlaat, stuurt men je vervolgens een mailtje waarin zwart op wit staat dat je geen grieven hebt. Lijkt me handig: ik kan me goed voorstellen dat er volgende week een tweet van Wilders komt waarin wel het aantal reacties op het meldpunt staat, maar niet de inhoud van die reacties.Laatste tip: ‘U kunt bellen met de landelijke discriminatie meld- en advieslijn. Het telefoonnummer is (0900) 2 354 354 (10 cent per minuut). U wordt automatisch doorverbonden naar het dichtstbijzijnde antidiscriminatiebureau’.

Er zijn namelijk ook meldpunten voor klachten over dit soort meldpunten.

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Jeroen van Rooij
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd