De PVV heeft een open klachtenlijn geopend." /> De PVV heeft een open klachtenlijn geopend." />

Hard//hoofd

Hard//hoofd wil aan je muur! Word kunstverzamelaar

Geen overlast (godverdomme)

TIP

Tekst Jeroen van Rooij

De PVV heeft een nieuw wapen ontwikkeld in hun strijd tegen alles dat niet autochtoon Nederlands is: het ‘Meldpunt Midden en Oost-Europeanen’. Op de site www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl staat een korte uitleg over het meldpunt. Wie zich als hardwerkende Nederlander bedreigd voelt door de instroom van zogenaamde ‘MOE-landers’, die voor overlast en banenverlies zouden zorgen, kun je daar je grieven kwijt middels een handig formuliertje. Het is anoniem (wanneer je dat wenst) en je kunt zo vaak op ‘continue’ drukken als je wilt. Dan kun je gewoon dezelfde klacht nogmaals invullen.

Moet ik uitleggen dat dit in elk geval stigmatiserend is en sterk neigt naar (eventueel ‘alledaags’ of ‘cultureel’) racisme? Nee toch?

Dan volgt nu de tip. Je kan namelijk ook invullen dat je géén overlast hebt. Dus ga er als de sodemieter heen, vink overal ‘nee’ aan, en zeg eventueel in de vrije invulvakjes expliciet dat je nog nimmer overlast hebt ondervonden van een MOE-lander, en dat je baan niet door een Pool ingepikt is. Of beter nog: laat ze rechtstreeks weten dat je misselijk wordt van dit meldpunt.

Wanneer je je e-mailadres achterlaat, stuurt men je vervolgens een mailtje waarin zwart op wit staat dat je geen grieven hebt. Lijkt me handig: ik kan me goed voorstellen dat er volgende week een tweet van Wilders komt waarin wel het aantal reacties op het meldpunt staat, maar niet de inhoud van die reacties.Laatste tip: ‘U kunt bellen met de landelijke discriminatie meld- en advieslijn. Het telefoonnummer is (0900) 2 354 354 (10 cent per minuut). U wordt automatisch doorverbonden naar het dichtstbijzijnde antidiscriminatiebureau’.

Er zijn namelijk ook meldpunten voor klachten over dit soort meldpunten.

Deel op of
Jeroen van Rooij
b
a
a