De KPN wil natuurlijk niemand weigeren, want ze moeten verdienen. Maar bij de Gamma is het wél te koop!" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Seventy Seconds [48/52]

Tekst Harold Schellinx

Gedurende het priemjaar 2011 maakt audiokunstenaar Harold Schellinx een geluidskiekje van tien seconden. Elke dag van de week, op steeds wisselende uren. Of hij nou in Amsterdam of in Parijs is, in Brussel of in Kyoto, in Brooklyn of in Wiesengrund. Iedere zondag hoor je op hard//hoofd de zeven geluidsprentjes van de week daarvoor, aaneengeregen tot een stukje van 70 seconden: de tijd die het ook ongeveer zal kosten om het bijhorende tekstje te lezen.
Op precies hetzelfde moment maakt fotograaf Pieter van Wynsberge ergens een foto...

Foto: Pieter van Wynsberge
Amsterdam, 28/11/11 16.23uSEVENTY SECONDS [ 48 / 52 ]

‘Opa stelde natuurlijk weer dezelfde vraag: of jij iets met taal deed daarginds. En dan zeggen we altijd hetzelfde, dan is-ie weer tevreden. Van de foto’s die je opgestuurd hebt, heb ik er een paar vermenigvuldigd. Ik ben van plan om ze op een papier te plakken, met wat tekst erbij, en ze dan in de koffiezaal van de kerk op het prikbord te hangen. Want de mensen vragen erg veel naar je, en dan kunnen ze dat lezen en ook met bepaalde gebedspunten aan je denken.
Ik heb wel medelijden met je als ik denk aan het heerlijke volkorenbrood wat wij daar zitten te eten, en dat jij dan weer die bami moet eten.
Papa en ik hebben de afgelopen dagen naar een nieuwe telefoon gekeken, maar papa wil een heleboel, en de man bij de Primafoon zei dat-ie dat niet verkocht. Dat is ook wel logisch. De KPN wil natuurlijk niemand weigeren, want ze moeten verdienen. Maar bij de Gamma is het wel te koop, dus we denken dat we naar de Gamma gaan en dat papa het daar dan koopt: een toestel waarop je ziet wie d’r gebeld heeft, met naam en al.
Maar vooral met iets ingebouwd dat je een bepaald nummer kunt weigeren.
Zodat papa nooit meer door Ben Kok gebeld wordt.’

26 november - 2 december 2011
Vincennes, Saint-Mandé, Paris, Vincennes,
Paris, Vincennes, Amsterdam

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Harold Schellinx
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd