Illustratie: Gemma Pauwels

'voor mij was het dat hij de rechtste sjekkies ooit rookte en hoe hij dat deed.'" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Luuk

Poëzie

Tekst De Jagers &
Beeld Gemma Pauwels

Hard//hoofd gaat een samenwerkingsverband aan met schrijverscollectief De Jagers. Elke twee weken laten deze jonge dichters en prozaïsten zich inspireren door een thema. Om te beginnen is dat 'Beginnen', met twee weken geleden een verhaal van oprichter Eva Meijer en nu een gedicht van Dennis Gaens.Illustratie: Gemma PauwelsLuuk


Ik zie hem daar nog, op de top van de glijbaan in kleermakerszit. De rest van ons rond de voet verzameld, deels leunend tegen fietsen die we al een jaar ontgroeid waren.

Het kan wel geweest zijn wat hij te zeggen had, maar voor mij was het dat hij de rechtste sjekkies ooit rookte en hoe hij dat deed.

Het deed me denken aan hoe je behang plakt over een scheur in het beton: Luuk liet de rook even rond zijn mond hangen en inhaleerde dan door zijn tanden.

Later die avond, toen we een prullenbak in de fik staken, schudde hij alleen zijn hoofd en stak zijn sigaret met de vlammen aan. Daarna stapte hij op me af en zei dat ik een pakje shag en drie vloeiboekjes moest kopen, dan zou hij me echt leren roken.

--

Dit is een gastbijdrage van Dennis Gaens. Dennis schrijft proza en poëzie, en is stadsdichter van Nijmegen. Deze zomer publiceerde hard//hoofd zijn gedicht Zaterdag.

Over twee weken een kort verhaal van Sterre van Rossem.


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
De Jagers
Gemma Pauwels is freelance illustrator en woont in Amsterdam.
b
a
a

Hard//hoofd gelooft dat jonge makers iets te zeggen en het verdienen om gehoord te worden.
Steun Hard//hoofd en word kunstverzamelaar.

Steun Hard//Hoofd