Op 2 december geven we een feest, met onder andere deze ghettotech afrobeat boogie." /> Op 2 december geven we een feest, met onder andere deze ghettotech afrobeat boogie." />

Hard//hoofd

Zomerboek

Skip & Die

Hard//feest I

Tekst Redactie

Hard//hoofd organiseert op 2 december in Studio K in Amsterdam weer een feest. Ditmaal is het een benefietfeest in het kader van onze crowdfunding-campagne op Voordekunst (koop hier ook uw kaartje), waarmee we geld proberen in te zamelen om voort te bestaan en een nog hoger niveau als tijdschrift te bereiken. Het wordt een sfeervolle, goed gevulde avond, met sterke artiesten en vreemde randprogrammering. Zoals u dat van ons gewend bent. Op deze plek stellen we de programmering aan u voor. Te beginnen met Skip & Die, een vette band.

Huh? Skip & Die Wat?
"Skip & Die. Zo heten we."

Op welk nummer zijn jullie het meest trots?
"Oh shit, dit is een ‘van wie houd je het meest: je pappie, je mammie of je broodje pindakaas?'-vraag. ALLEMAAL, natuurlijk. We zitten momenteel opgesloten in de studio ons debuutalbum op te nemen, en het is een grote muzikale trip! Onmogelijk om nu te kiezen. Het album wordt een mix van alle nomadische invloeden die over de jaren in ons bloed en botten zijn komen te nestelen. In het nummer La Cumbia Dictadura (zie hieronder) hebben we het over zowel politieke, als sociale en ecologische entropie. Maar we houden vooral van een feestje."Hoe werken jullie?
"Jori bouwt beats en melodieën op zijn duizend-en-één synths, Cata.Pirata creëert lyrische en beeldende collages en rapt de gouden mic vol, Gino slaat overal op en verleidt menig zieltje met zijn gitano gitaarspel."

Wat fascineert jullie?
"Het feest op de dunne lijn tussen leven en dood."Wie zijn jullie helden?
"Dat zijn er natuurlijk ongelofelijk veel op verschillende vlakken. Wat wij zoeken in een held is een belichaming van visuele en orale representaties van geschiedenis, eindeloze fantasie, filosofische overtuiging, sociale waarden en politiek denken."

Wat is dat achter jullie? Daar in de hoek?
"Super Changó, vuur, donder en bliksem."

Wat verwachten jullie van 2 december en wat kunnen wij van jullie verwachten?
"Wij verwachten een horde huppelende heupen en brengen een ghettotech afrobeat boogie!"Skip & Die staat op 2 december op het podium. Bestel je kaartje door middel van een donatie van minimaal 15 euro op Voordekunst.

Deel op of
Redactie
b
a
a