Guillaume sloeg Isabelle met onverhulde gulzigheid gade" /> Guillaume sloeg Isabelle met onverhulde gulzigheid gade" />

Hard//hoofd

Zomerboek

Seventy Seconds [47/52]

Tekst Harold Schellinx

Gedurende het priemjaar 2011 maakt audiokunstenaar Harold Schellinx een geluidskiekje van tien seconden. Elke dag van de week, op steeds wisselende uren. Of hij nou in Amsterdam of in Parijs is, in Brussel of in Kyoto, in Brooklyn of in Wiesengrund. Iedere zondag hoor je op hard//hoofd de zeven geluidsprentjes van de week daarvoor, aaneengeregen tot een stukje van 70 seconden: de tijd die het ook ongeveer zal kosten om het bijhorende tekstje te lezen.
Op precies hetzelfde moment maakt fotograaf Pieter van Wynsberge ergens een foto...

Foto: Pieter van Wynsberge
Amsterdam 23/11/11, 11.52uSEVENTY SECONDS [ 47 / 52 ]

Twee mannen stapten de kamer binnen, de armen vol schalen. Guillaume liet ze naar het keukentje brengen en begeleidde het tweetal daarna terug naar de deur. Met een fikste fooi stuurde hij hen de gang weer op.
‘Wat denk je, zullen we dan maar gelijk aanvallen?’
‘Goed idee!’
Hij sloeg Isabelle met onverhulde gulzigheid gade.
Zij sloeg haar ogen neer.
Het was een exquise maaltijd, vond ze. Ze sprak met zichzelf af om verder nergens meer aan te denken, en alles in het werk te stellen om Guillaume te bevredigen. In dat teken moest deze avond staan. Terwijl hij at keek ze met gloed op haar wangen naar dat mooie, intelligente voorhoofd. Het leek over iets te peinzen dat enkel aan hem toebehoorde en voor haar verborgen moest blijven.
Ze eindigden met de champagne, die ze dronken als twee geliefden die elkaar hadden hervonden.
‘Het is verrukkelijk,’ zei ze met een zachte blik.
‘Gelukkig maar,’ fluisterde Guillaume.
Hij legde zijn hand op haar jurk en schoof die voorzichtig een stukje omhoog.

19-25 november 2011
Vannes-sur-Cosson (3), Vincennes (4)

Deel op of
Harold Schellinx
b
a
a