Nu uilentruien en gruttojurken niet meer en vogue zijn." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

DIY Vogelhuis

TIP

Tekst Annabel

Vogels waren drie jaar lang hip. Op je shirt, om je nek of als gek hangertje aan je sleutelbos. Vooral de uil, zwaluw en pimpelmees waren en vogue. En een beetje hippe vogel heeft in 2009 wel ergens op het lijf een tatoeage van een bastaardnachtegaal laten zetten.

Om helemaal gek van te worden. Gelukkig leek de zomertrend deze zomer eindelijk voorgoed verdwenen. Winkels stuurden hun vogelcollectie op trektocht naar Oost-Europese kledingrekken en onze uilentruien en gruttojurken werden en masse aan Unicef gedoneerd (sorry Somalië!). Geen vogel meer aan ons lijf!En nu is het toch wat stil. Helemaal nu alle echte spreeuwen in zwarte wolken Noord-Europa uittrekken. In Engeland noem je zo’n zwerm spreeuwen black sun. Zwarte zon. Daar wordt een mens toch een beetje verdrietig van. Helemaal met de winter voor de deur, etc. Eigenlijk mis ik de vogels wel een beetje. Met uitzondering van de spreeuw.

Dus. Het is tijd voor een nieuwe vogeltrend! Het enige dat je nodig hebt is: GEEN geld, een leeg melkpak & tijd.

Stap 1. Twitter en Facebook dat je een DIY Vogelhuis hebt gemaakt, #ikbentrendy #massawerkloosheid, nog voordat je het daadwerkelijk gedaan hebt.
Stap 2. Knip een gat in het melkpak.
Stap 3. Bevestig een stokje onder het gat in het melkpak.
Stap 4. Leg wat zachts in de onderkant van het melkpak. Bijvoorbeeld: watjes of stukjes oude uilensweater.
Stap 5. Zoek een boom en hang je zelfgemaakte vogelhuis aan een tak.

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Annabel
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd