Nu uilentruien en gruttojurken niet meer en vogue zijn." /> Nu uilentruien en gruttojurken niet meer en vogue zijn." />

Hard//hoofd

Zomerboek

DIY Vogelhuis

TIP

Tekst Annabel

Vogels waren drie jaar lang hip. Op je shirt, om je nek of als gek hangertje aan je sleutelbos. Vooral de uil, zwaluw en pimpelmees waren en vogue. En een beetje hippe vogel heeft in 2009 wel ergens op het lijf een tatoeage van een bastaardnachtegaal laten zetten.

Om helemaal gek van te worden. Gelukkig leek de zomertrend deze zomer eindelijk voorgoed verdwenen. Winkels stuurden hun vogelcollectie op trektocht naar Oost-Europese kledingrekken en onze uilentruien en gruttojurken werden en masse aan Unicef gedoneerd (sorry Somalië!). Geen vogel meer aan ons lijf!En nu is het toch wat stil. Helemaal nu alle echte spreeuwen in zwarte wolken Noord-Europa uittrekken. In Engeland noem je zo’n zwerm spreeuwen black sun. Zwarte zon. Daar wordt een mens toch een beetje verdrietig van. Helemaal met de winter voor de deur, etc. Eigenlijk mis ik de vogels wel een beetje. Met uitzondering van de spreeuw.

Dus. Het is tijd voor een nieuwe vogeltrend! Het enige dat je nodig hebt is: GEEN geld, een leeg melkpak & tijd.

Stap 1. Twitter en Facebook dat je een DIY Vogelhuis hebt gemaakt, #ikbentrendy #massawerkloosheid, nog voordat je het daadwerkelijk gedaan hebt.
Stap 2. Knip een gat in het melkpak.
Stap 3. Bevestig een stokje onder het gat in het melkpak.
Stap 4. Leg wat zachts in de onderkant van het melkpak. Bijvoorbeeld: watjes of stukjes oude uilensweater.
Stap 5. Zoek een boom en hang je zelfgemaakte vogelhuis aan een tak.

Deel op of
Annabel
b
a
a