“Saai wordt het niet, het gebaar laat zich herhalen, als een kus of een boterham met kaas.”" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Lucio Fontana

Hoorspel #4

Tekst Rode Rozen

De audiokunstenaars van Rode Rozen maken elke twee maanden een hoorspel. Geïnspireerd door een beeldend kunstwerk worden indrukken omgezet in tekst, geluid en muziek. Deze keer werden ze geraakt door het doorsneden werk van Lucio Fontana in het Stedelijk Museum. Ze gingen de samenwerking aan met acteur Benja Bruijning.Naam kunstwerk: Ruimtelijk concept, verwachting
Naam kunstenaar: Lucio Fontana
Locatie: Stedelijk Museum, AmsterdamLucio Fontana (1899-1968) was een Argentijns-Italiaanse beeldend kunstenaar die bekendheid heeft gekregen onder andere door de environments die hij maakte, waar Ruimtelijk concept, verwachting (1966) er één van is. Met deze environments streefde Fontana naar een verbinding van beeld en ruimte. Doordat hij zijn schilderijen “geweld aandeed” door één of meerdere malen in ze te snijden, probeerde hij de ruimte buiten te laten communiceren met de ruimte binnen, het doek is geen plat vlak meer, maar speelt een rol in de ruimte.

Fontana over de sneden die hij maakt in zijn werk: “Saai wordt het niet, het gebaar laat zich herhalen, als een kus of een boterham met kaas.”
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rode Rozen
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd