Want emoties zijn niet vies en lekker eten ook niet. Met recept." /> Want emoties zijn niet vies en lekker eten ook niet. Met recept." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Emotioneel eten

TIP

Tekst Anna van LeeuwenSinds mensenheugenis sparen de dieetgoeroes, damesbladen en lifestyleprogramma’s kosten noch moeite om ons plezier in eten te vergallen. En hoewel topkoks maar al te graag toegeven dat een lekker sterrenmaaltje hun spontaan doet kwijlen, huilen of ejaculeren, heeft ‘emotioneel eten’ een vieze zielige huisvrouwenverdrietige bijklank gekregen.

En dat is zonde, want emoties zijn niet vies en lekker eten ook niet.
Dus dep je tranen gerust met kroepoek, of smoor je slappe lach in je bord pasta.

Een beetje huilen boven deze rabarbercrumble is het beste wat je kunt doen, het geeft het recept een lekkere zilte bijsmaak. Ook zonder tranen is het trouwens heerlijk.Troostrijke rabarbercrumble, met succes getest (niet op dieren)


Ingrediënten:
een emotionele dag
4 stelen rabarber in stukjes
1 appel in stukjes
sap + geraspte schil van 1 sinaasappel (rasp niet het wit, want dat is bitter, mag je wel doen als je graag verbitterd raakt)
suiker naar smaak (ong. 5 eetlepels, maar mag meer als je je zoet voelt)
En voor het kruimeldeeg:
75 gram havermout
50 gram gehakte hazelnoten
eetlepel gemalen kokos
40 gram boter
40 gram honing/suiker

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de rabarber, de appel, de sinaasappelschil, het sinaasappelsap en de suiker in ruim tien minuten tot een puree. Kneed ondertussen de kruimeldeeg-ingrediënten.

Schenk de warme rabarberpuree in een ovenschaal en bedek dit met een laagje van het kruimeldeeg. Zet de rabarbercrumble een half uur in de oven.

Lekker met kwark, ijs en/of slagroom.

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken.

Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Anna van Leeuwen is Hard//hoofd-redactielid, freelance kunstjournalist en schrijft korte verhalen. Ze zou graag een alpaca hebben voor op haar balkon. Alvast bedankt.
b
a
a

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun Hard//Hoofd