Laptop uit=broek uit. Heel simpel eigenlijk." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Het café

TIP

Tekst AnnabelDaar zitten ze dan. Als heksen met gekromde ruggen en toegeknepen ogen buigen ze zich over het flauwe schijnsel. Soms groen, soms wit, soms blauw. Ze zitten daar. Al twee uur met dezelfde sinas, geconcentreerd en afgezonderd. Ze zien niet hoe het meisje aan het tafeltje in de hoek rode wijn morst op de bermuda van de jongen. Of hoe de man met de snor al lezend bierviltjes aan flarden scheurt. Of hoe de dame vingerhoedjes van kaarsvet maakt en daarmee haar manicure verwoest. En hoe het groepje jongens en meisjes door elkaar heen lacht en kwebbelt.

Noem het de eenentwintigste eeuw, noem het ambitie, noem het ‘ongezellig’. Ik vind ze gewoon onaantrekkelijk. Mensen achter een laptop in een café. En ik begrijp het niet. Waarom zou je naar een dranklokaal gaan, in essentie een sociale plek, om vervolgens cocongedrag te vertonen? Drie jaar geleden was het nog wel okay, maar nu de kroeg steeds meer op een kantoor begint lijken, moet het maar eens afgelopen zijn. Ook als je een freeleinsurr bent. En als je echt zo nodig moet, ga dan in ieder geval naar yuppencafé met een truttig bordje als ‘we vinden laptops niet zo gezellig’. In ieder geval nog een beetje rebels.

Dus, laptop uit, in de tas (niet casjoewel op de tafel) en als de sodemieter wijnkringen maken in iemands bermuda. Dat is pas sexy. Laptop uit = broek uit.

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Annabel
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd