Alsof je een andere dimensie instapt. Een dimensie waar iedereen z'n bek houdt." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Oordopje

TIP

Tekst Lynn


Ik werkte ooit voor een man wiens eerste huwelijk was stukgelopen op de oordopjes van zijn teerbeminde. "Er valt niet meer met iemand te praten", zei hij waarschuwend, "wanneer er oordopjes in het spel zijn."

Daar kon ik me wel wat bij voorstellen: een conversatie tussen twee bedpartners wordt al snel eenrichtingsverkeer wanneer één van de twee zijn of haar gehoorgangen hermetisch heeft afgesloten. Maar oordopjes zijn ook niet bedoeld als communicatiemiddel; ze zijn een genotsmiddel voor de drager ervan, en verder niets.Genotsmiddel, zegt u? Ja, probeer maar eens. Zo'n goedkoop, felgekleurd flupje dat je eerst moet fijnknijpen voordat je het met volle kracht je oor in ramt. Binnen luttele seconden zet het dopje uit en nestelt zich tegen de wanden van je gehoorbuis aan. Het is alsof je een andere dimensie bent ingestapt; een dimensie waar iedereen z'n bek houdt, de koelkast niet meer zo irritant zoemt, en je helemaal alleen bent met je innerlijke monoloog. Heel vervreemdend, en erg lekker.

Ik gebruik de dopjes meestal overdag, want dan is het vervreemdende effect extra sterk. En blijkbaar kan overmatig gebruik van oordopjes tijdens de slaap nare bijwerkingen hebben op relatiegebied. "Óf die oordoppen gaan eruit, of ik ga eruit", schijnt mijn baas uiteindelijk met veel gevoel voor melodrama te hebben verzucht. Maar zijn lief hoorde hem niet, en de rest is geschiedenis. U bent dus gewaarschuwd.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Lynn
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd