De ommetjes die je deze zomer weer moet maken, zijn veel leuker met z'n tweeën." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Leenhond

TIP

Tekst Annabel


Lente. Iedereen hand in hand. Blote armen op het terras. Eerste hommel in je wijn.

"Meer heb je als mens niet nodig," zucht de levensgenieter dan. En om deze bête (bèhèhè) opmerking kracht bij te zetten, neemt de levensgenieter met gesloten ogen een slok van zijn bier, terwijl jij met een stamper de hommel uit je wijn vist en denkt: hond.

Want als mens heb je wél meer nodig. Helemaal in de lente. Nieuwe t-shirts voor op het terras bijvoorbeeld. Want de dure van vorig jaar bleken toch niet onverslijtbaar (fuck you, American Apparel). Of kleine stickers met roofvogels erop, die je op een wijnglas kunt plakken om insecten af te schrikken. En natuurlijk: iemand om mee hand in hand te lopen. Het liefst iemand die niet praat, je niet verlaat en zonder mokken je voeten likt.Een hond. Als mens heb je óók een hond nodig. Niet voor de hele tijd, want gatver, maar gewoon voor een middagje. Om even een ommetje mee te maken.

Als je graag met een hond wandelt, maar je hebt er geen, dan kun je terecht bij Dierenasiel Crailo te Hilversum. Daar mag je met een leenhond twee uur in het Spaanderwoud een wandeling maken. En niet zomaar een hond. Middels een intakegesprek wordt er precies uitgezocht welke hond het beste bij je persoonlijkheid past. Als je lief bent, krijg je een zachte; als je stinkt, een stinkhond, etc. Slimme tactiek van het dierenasiel, want ze mikken er natuurlijk helemaal op dat je tijdens de wandeling bond met de hond en het beest daarna mee naar huis neemt. Eigenlijk best gezellig.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Annabel
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd