De to-do-list houdt toch nooit op. Schrijf daarom eens op wat je niet gaat doen." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Not-to-do-list

TIP

Tekst Annabel


To-do-list. Symbool van een druk leven. Ruggengraat van een succesvol bestaan. We worden allemaal geleefd door onze to-do-list. Brieven posten, bekeuringen betalen, salamander verschonen en nieuwe heroïne kopen. En wat voelt het toch lekker als je alle klussen hebt afgevinkt. Gepost, betaald, verschoond, besteld. Het voltooien van een to-do-list voelt goed.

En dat is precies het probleem. Want komt het einde ooit in zicht? Neen. Al helemaal niet voor een nietsnut zoals ik. Mijn tip voor vandaag is dan ook: houd op met het maken van die confronterende doen-lijstjes en stap over op het niet-doen-lijstje.

Zo ga ik deze week bijvoorbeeld niet:

-Mijn verstandskiezen laten wegsnijden
-Een roman van Stieg Larsson lezen
-Een fietstochtje naar Urk maken
-Mijn oma een lieve brief schrijven
-Zelfgesmeerde broodjes meenemen naar mijn werk
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Annabel
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd