Het ware gezicht van Jezus? " />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Anoniem

Hoorspel #3

Tekst Rode Rozen

De audiokunstenaars van Rode Rozen maken elke twee maanden een hoorspel. Geïnspireerd door een beeldend kunstwerk worden indrukken omgezet in tekst, geluid en muziek. Deze keer werden ze geraakt door een anonieme afbeelding van het zogenaamde vera icon uit de 16e eeuw. In samenwerking met actrice en theatermaakster Vera Ketelaars.


Naam kunstwerk: Zweetdoek van Veronica
Naam kunstenaar: onbekend
Locatie: Catharijneconvent, UtrechtDit werk is rond 1600 geschilderd. In de late Middeleeuwen groeit de belangstelling voor de “ware beeltenis” van het gezicht van Christus, het vera icon. Veronica (wiens naam een afleiding is van het vera icon) geeft Jezus tijdens zijn kruisgang haar doek, om zijn gezicht af te vegen, waarna een wonder geschiedt: zijn gezicht blijft in haar doek staan. Het verhaal staat niet in de Bijbel vermeld. wel is het opgenomen als één van de veertien kruiswegstaties.

Rode Rozen maakt muziek op de grens van audiotheater en spoken word. Zie ook www.roderozen.org
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rode Rozen
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd