De brug stond open en er was een feest. " />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

One minute rave

TIP

Tekst Annabel

Vergankelijkheid is hip. Kijk maar naar alle 'pop-up restaurants', de 'guerrilla stores', ’side specific guerrilla operas’, het eetbare slipje en de ‘TAZ’. Voordat de mainstream door heeft wat er gebeurt, is het alweer voorbij.

Een tijdelijk verschijnsel dat ook in dit rijtje thuis hoort is de '1-minute rave’. In Finland en Denemarken al jaren een begrip. Je kunt het overal doen, op een plein, perron of in een lift. Tijdens het Distortionfestival (tip!) in Kopenhagen afgelopen juni vonden de 1 minute raves plaats onder een brug. Of eigenlijk: tijdens het open en dichtgaan van een brug.Terwijl de boten langzaam voorbij tuffen, staan de mensen naast de fiets / scooter / auto zestig seconden ‘keihard te stampen’ op de ‘vuige beats’ die uit twee speakers ‘knallen’ die een of andere ‘malloot’ (dat is Raves voor ‘lekker gek type') onder de brug heeft neergezet en nu -- tadaa-- bij het openen van de brug tevoorschijn komt. Is dat niet leuk? Zodra de dingdingdingpaaltjes naar beneden gaan, spring jij van je voertuig en doe je een dansje. Zeer geschikt voor Nederlandse steden bovendien. Bruggetjes en malloten genoeg.We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Annabel
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd