De brug stond open en er was een feest. " /> De brug stond open en er was een feest. " />

Hard//hoofd

Zomerboek

One minute rave

TIP

Tekst Annabel

Vergankelijkheid is hip. Kijk maar naar alle 'pop-up restaurants', de 'guerrilla stores', ’side specific guerrilla operas’, het eetbare slipje en de ‘TAZ’. Voordat de mainstream door heeft wat er gebeurt, is het alweer voorbij.

Een tijdelijk verschijnsel dat ook in dit rijtje thuis hoort is de '1-minute rave’. In Finland en Denemarken al jaren een begrip. Je kunt het overal doen, op een plein, perron of in een lift. Tijdens het Distortionfestival (tip!) in Kopenhagen afgelopen juni vonden de 1 minute raves plaats onder een brug. Of eigenlijk: tijdens het open en dichtgaan van een brug.Terwijl de boten langzaam voorbij tuffen, staan de mensen naast de fiets / scooter / auto zestig seconden ‘keihard te stampen’ op de ‘vuige beats’ die uit twee speakers ‘knallen’ die een of andere ‘malloot’ (dat is Raves voor ‘lekker gek type') onder de brug heeft neergezet en nu -- tadaa-- bij het openen van de brug tevoorschijn komt. Is dat niet leuk? Zodra de dingdingdingpaaltjes naar beneden gaan, spring jij van je voertuig en doe je een dansje. Zeer geschikt voor Nederlandse steden bovendien. Bruggetjes en malloten genoeg.Deel op of
Annabel
b
a
a