Hij maakt dat jongens dansen in hun kamer. " />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Ty Segall

TIP

Tekst Boy van Dijk

In mijn bescheiden kamer is aan de binnenkant van de deur een langwerpige spiegel bevestigd. De vorige bewoner heeft ‘m laten hangen, erg bijzonder is het ding ook niet. De spiegel en ik kennen elkaar voornamelijk van de blik die we uitwisselen wanneer ik de deur uitga. "Als je haar maar goed zit" en van die dingen meer. Maar sinds ik gisteren de gruizige garage sound van Ty Segall ontdekte, is onze onderlinge verhouding naar nieuwe hoogten gestegen.

Vorig jaar al fluisterde een vriend, met veel langer haar en meer underground credibility dan ik zelf, me toe dat hij bezeten was door een Amerikaanse artiest. De naam vergat ik, die vriend zag ik een poos niet en ik leefde verder zonder het gevoel van een groots muzikaal gemis. Tot gisteren dus, toen ik de nieuwste van deze lo-fi rocker op de Luisterpaal aantrof.Een maand te laat helaas, want in mei speelde hij de kleine zaal van Paradiso plat. Omdat de rauwe energie van Ty Segall stilzitten niet duldt, zoek ik bij gebrek aan een dansvloer mijn toevlucht tot een danspartner die zijn pasjes altijd keurig afstemt op die van mij. Schokkerige spasmen of een plotselinge pirouette, hij blijkt op alles voorbereid. In de beperkte ruimte die mij en mijn evenbeeld geboden is, dansen we alsof het een lieve lust is, terwijl we tussendoor stoer in elkaars ogen staren.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Boy van Dijk
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd