De eerste foto's van ons uitverkochte en beregezellige festival." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Dat was mooi

Tekst Redactie

Afgelopen zaterdag organiseerden we een festival. Misschien had u het nog niet door. Hoe dan ook mag het een succes genoemd worden! Alle acts gaven mooie optredens voor een tevreden publiek, dat in een gemoedelijke sfeer langs alle gekkigheid van VLLA trok. En oh ja, het was uitverkocht. Hieronder een aantal foto's, maar we zoeken er veel meer! Heeft u foto's of filmpjes gemaakt, van wat voor kwaliteit dan ook? Mail ze naar redactie@hardhoofd.com. Dit artikel en onze Facebook-pagina zal de komende dagen nog flink aangevuld worden. Hard//hoofd bedankt alle artiesten, vrijwilligers, de hele redactie, de live-redactie, de webredactie, de communicatie-afdeling en natuurlijk de bezoekers. We doen het snel weer!
Finn Silver opende de dag met hun fijne muziek. De zaal liep langzaam vol.De band werd ontdekt door Mei Li Vos, die meteen een CD kocht.Oud-Tweede Kamerlid Mei Li Vos lichtte hoogzwanger (maar op hoge hakken) haar boek 'Politiek voor de leek' toe aan de hand van Youtube-filmpjes.Op het balkon kon je een 'Ultra Kort Verhaal' van 160 tekens op de typemachine rammen. De resultaten komen binnenkort op Twitter.Fata 'El Moustache' Morgana ging los, vlak voor het bloedserieuze debat.Mei Li Vos kocht geen CD van hen.Top-overleg tussen de twee presentatoren, voor de Facebook-wall met foto's van mensen die op 'attending' stonden (meer dan de helft kwam niet).Melle van den Berg, hoofdredacteur van de Speld, hield met moeite de opstandige debatleden in bedwang.Op een AH-advertentiemuur waren de verhalen van Anna te lezen en kon men een eigen oproep kwijt. Hier online te lezen.Kasper van Royen vraagt om input voor zijn live-column. Hij wilde onder andere een zuidvrucht, een Canadees lettertype en een Bluegrass-violist van het publiek horen.Inmiddels was het festival officieel uitverkocht.Uinko Eerenstein speelde twee keer: eerst buiten zonder band en later nog eens op het hoofdpodium in volle bezetting.Het spreekuur van Mees was zo drukbezocht dat er een speciaal extra 'seksvragen-uur' ingelast moest worden. "Mensen zijn verrassend openhartig," aldus Mees.Huiskok en culinair schrijver Hiske Versprille verzorgde het avondmaal. Dit was de Siciliaanse caponata waar ze eerder al over schreef.De donatie-nazi's verzochten mensen met vriendelijke dwang om bij te dragen aan ons voortbestaan. Ze haalden 68 euro op.Foto's door Marina Meijer en Vanya Pieters

We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Redactie
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd