Omdat je het zelf wel had kunnen bedenken." /> Omdat je het zelf wel had kunnen bedenken." />

Hard//hoofd

Zomerboek

Luister niet naar goed advies

TIP

Tekst Floris Solleveld

Luister niet naar goed advies. Al stink je écht uit je bek. Al zit je haar écht stom en lacht iedereen je uit achter je rug. Al zijn je het je goede vrienden en hebben ze het beste met je voor. Al zijn het je ouders. Vooral dan. Laat je geen wijze raad aansmeren.

Luister niet naar goed advies. Waarom niet? Omdat je het zelf wel had kunnen bedenken. Omdat je het natuurlijk eigenlijk allang weet. Omdat ze zeggen wat ZIJ zouden doen als ze JOU waren, dus is het wat zij sowieso al doen, dus kun je het ook wel gewoon van ze afkijken zonder te vragen. Dan hoef je ze ook niet te vertellen dat ze het eigenlijk fout doen. Dat scheelt onhandig communicatief gedoe en dat scheelt dus ook tijd.Luister vooral niet naar Goed Advies over Moeilijke Kwesties. Kijk, dat je beter de peterselie pas aan het einde erbij kunt doen, dat kun je nog wel van je grootmoeder aannemen. Daar kun je ook niet veel mee verpesten behalve je bouillabaisse. Maar als je iets echt flink fout wilt doen, dan kun je maar beter zorgen dat het tenminste je eigen schuld is.

Luister niet naar goed advies. De juiste keuze maken is altijd onmogelijk. Als er een doorslaggevend argument bestond, was het geen keuze meer. Het is tragisch. En als je eenmaal weet wat the odds zijn, wordt het ook niet beter als je er langer over nadenkt. Luister dus niet naar goed advies.

Luister vooral niet naar tips van internettijdschriften. Je weet toch zelf ook wel dat wat op internet staat niet gecontroleerd wordt. Geloof alleen adviezen van internettijdschriften met straffe redactie.

Koop nooit producten op billboards.

Pas op met goede adviezen van mannen met gel in hun haar.

Luister niet naar goed advies als je haast hebt. Dan volg je namelijk het laatste advies op.

Luister niet naar goed advies met een goed glas wijn. Daar krijg je een goed gevoel van.

Luister niet naar goed advies. Vul dit verder naar eigen inzicht aan.
Deel op of
Floris Solleveld is Hard//hoofd-redactielid en overdag historicus en filosoof. Tussendoor tekent hij met inkt en penseel en schrijft over interdisciplinaire podiumkunsten. Of over politiek. Soms ook poëzie.
b
a
a