Revancheer die bitches!" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Maak een comeback

TIP

Tekst Meredith Greer

Soms gaan dingen fout. Niet een klein beetje fout zoals een lekke band, of spinazie tussen je tanden tijdens een presentatie, maar echt fout.

Alles zakt in elkaar als een mislukte soufflé en je flopt terwijl iedereen toekijkt. De enige optie is dan terugtrekken in een donker hoekje waar precies genoeg plek is voor een gezonde dosis zelfmedelijden. Maar hoe nodig het ook is om een haastige aftocht te blazen, dit is geen aanleiding om op te geven of om de lat lager te leggen. Gun het ze niet. Revancheer die bitches en maak een comeback!De comeback is een methode die met warme aanbevelingen komt van vrijwel iedere andere celebrity die ooit publiek een misstap beging, iedere atleet die ooit werd ingemaakt en iedere muzikant die ooit een bijzonder matig album uitbracht. Daarnaast is Charlie Sheen ook fan. Dit betekent niet dat iedere comeback succesvol is, maar wie niet groot durft te dromen komt nooit ergens.

Een comeback vereist een rigoureuze aanpak. Wie met halve maatregelen aankomt, kan het vergeten. Ook is een goede timing cruciaal, alle omstandigheden moeten kloppen. Maar terwijl je de tijd neemt om je metamorfose compleet te maken, zul je meer dan eens te horen krijgen dat je je niet zo aan moet stellen. Dat je gewoon weer moet beginnen waar je gebleven was en dat van uitstel afstel komt. Trek je er niets van aan. Dit zijn waarschijnlijk nuchtere Hollanders die een te grote slok van de Haterade hebben gehad, maar die weinig snappen van de interne logica van een beurs ego.

Want ook jij verdient het om een triomfantelijke mars op de achtergrond te horen terwijl je je herbegeeft op de plek waar je zo gênant onderuit ging. Iedereen houdt van een underdog, dus er is geen betere manier om je falen in je voordeel te laten werken. Als alles goed gaat ontstaat er een uitmuntend moment om al die sukkels keihard uit te lachen en voel je je als Bill Gates die terugkijkt naar de jongens die vroeger zijn broodtrommeltje kapotstampten.

Natuurlijk is er ook de minieme mogelijkheid dat je opnieuw publiekelijk een flater begaat. Troost je dan met de gedachte dat er een universele methode bestaat om respect te winnen: keihard op je bek gaan, en gewoon weer opstaan.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Meredith Greer
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd