Een audio-recensie van een Vlaams schilderij." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

James Ensor

Hoorspel #2

Tekst Rode Rozen

De audiokunstenaars van Rode Rozen maken elke twee maanden een 'audiorecensie'. Geïnspireerd door een beeldend kunstwerk worden indrukken omgezet in tekst, geluid en muziek. Deze keer zagen ze een vroeg werk van de Vlaamse schilder James Ensor en gingen de samenwerking aan met de Vlaamse theater- en filmmaakster Neske Beks.


Naam kunstwerk: Daken in Oostende
Naam kunstenaar: James Ensor
Locatie: Gemeentemuseum, Den HaagJames Ensor werd in 1860 geboren in Oostende en heeft er, op drie jaar studeren in Brussel na, zijn hele leven gewoond, boven de souvenier- en maskerwinkel van zijn familie.
Het schilderij Daken in Oostende is door Ensor geschilderd in 1884. Het is een vroeg werk van hem. Later volgden de beroemde maskerschilderijen waarvan De Intrige (1890) en De intrede van Christus in Brussel in 1889 (1888-1889) de bekendste zijn.

Rode Rozen maakt muziek op de grens van audiotheater en spoken word. Zie ook www.roderozen.org
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rode Rozen
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd