Een audio-recensie van een Vlaams schilderij." /> Een audio-recensie van een Vlaams schilderij." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

James Ensor

Hoorspel #2

Tekst Rode Rozen

De audiokunstenaars van Rode Rozen maken elke twee maanden een 'audiorecensie'. Geïnspireerd door een beeldend kunstwerk worden indrukken omgezet in tekst, geluid en muziek. Deze keer zagen ze een vroeg werk van de Vlaamse schilder James Ensor en gingen de samenwerking aan met de Vlaamse theater- en filmmaakster Neske Beks.


Naam kunstwerk: Daken in Oostende
Naam kunstenaar: James Ensor
Locatie: Gemeentemuseum, Den HaagJames Ensor werd in 1860 geboren in Oostende en heeft er, op drie jaar studeren in Brussel na, zijn hele leven gewoond, boven de souvenier- en maskerwinkel van zijn familie.
Het schilderij Daken in Oostende is door Ensor geschilderd in 1884. Het is een vroeg werk van hem. Later volgden de beroemde maskerschilderijen waarvan De Intrige (1890) en De intrede van Christus in Brussel in 1889 (1888-1889) de bekendste zijn.

Rode Rozen maakt muziek op de grens van audiotheater en spoken word. Zie ook www.roderozen.org
Deel op of
Rode Rozen
b
a
a