Koop voortaan, in hemelsnaam, gewoon een fles vodka. " />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Cocktail Écht?!

TIP

Tekst Annabel

De zus van mijn vriend werd verleden jaar gedumpt en omdat zij zich erg eenzaam voelde, kocht ze een huisdier om haar gezelschap te houden. Ze koos een slang. Of een koudbloedige boa een heel gezellige keuze is, dat is discutabel, maar daar gaat het nu niet om. De zus kocht een slang en die kronkelde nu knus door haar appartement.

Op een dag werd slang ziek. Hij at bijna niets meer en verloor veel gewicht. Zus was inmiddels erg gehecht geraakt aan slang en probeerde hem zo goed mogelijk te verzorgen. Slang mocht zelfs in bed. Maar niets hielp. Het reptiel had inmiddels al zijn eetlust verloren en werd steeds dunner. Radeloos belde zus de dierenarts, of eigenlijk was het een reptielexpert. Ze vertelde hem dat haar slang ziek was en steeds meer gewicht verloor en al dagen zigzagde noch kronkelde. 'Is de boa in je appartement?' vroeg de expert. 'Ja. Hij ligt in mijn bed.' zei Zus. 'Verlaat dan onmiddelijk het huis!' riep de expert.

Achteraf bleek dat slangen in het wild gewicht verliezen om zich zo voor te bereiden op het eten van een heel grote prooi. Het moraal van het verhaal is dus, dat huisdieren helemaal geen troost bieden. Ze haten je, ze willen je opeten.

Koop voortaan, de volgende keer als je gedumpt wordt, in hemelsnaam gewoon een fles vodka, A&H citroensorbet, verse basilicum en zwarte peper. Die ingredienten mix je tot een cocktail (vodka door citroensorbet mengen, verse basilicum blaadjes scheuren er royaal in doen en tot slot flink wat grof gemalen zwarte peperkorrels erin) en vervolgens drink je je helemaal lens, bij voorkeur vanaf een uur of 2 uur in de middag. Ben je nou niet gedumpt, beschouw het dan als het ideale zomerdrankje. Het heet Cocktail Écht?! (omdat mensen de combinatie, voordat ze de cocktail geproefd hebben, blijkbaar heel raar vinden). Als finishing tutsj, kun je nog een (r)aardbei (Ha Ha) op de rand zetten.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Annabel
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd