Muziek die je doet verlangen naar tijden die je nooit meemaakte. " />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Bill Callahan

TIP

Tekst Meredith Greer

Ik ontdekte Bill Callahan toen ik klikte op de suggestie van een vage facebookvriend. Het bleek een Black Cab Session te zijn, waarin hij achterin een taxi onderuitgezakt een akoestische versie van het nummer ‘river guard’ opnam. Ik heb het filmpje op repeat gezet en vergat de persoon die met vragende blikken naast me lag volledig. Bill Callahan…Hij heeft een nieuw album gemaakt. En ook die heb ik sinds ik hem tegenkwam op de luisterpaal niet meer afgezet. Hij staat in die grote traditie van de Amerikaanse singer-songwriter, en schept op zijn album een geluid en een gevoel dat even weids is als het land dat hij bezingt. De combinatie van melancholische akkoorden, zijn poëtische teksten en zijn donkere stem laten me tijden herinneren die ik zelf niet heb meegemaakt. Een man met een gitaar, meer dan genoeg.Zo prikt hij met minimale middelen door je pantser heen. Zoals collega Kasper van Royen het zo mooi formuleerde: ‘Janken als een wijf met een glimlach op mijn smoel, ik kan niet anders als ik zijn stem hoor, al zou hij het telefoonboek voorlezen.’

'Apocalypse' wakkert de drang aan om ergens willekeurig op de vloer te gaan liggen en de wereld aan je voorbij te zien trekken. Of om je oude rugzak in te pakken en zonder reden, samen met hem heel ver weg te reizen.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Meredith Greer
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd