Soms zie je dansende koeien. " />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Kijk uit het raam

TIP

Tekst Rob Veugelaars

Onlangs bevond ik mij in mijn eentje, zonder iPhone, boek of gratis krant, in de trein van Amsterdam naar Delft. Ik had ongeveer een uur te overbruggen en kon om de tijd te verdrijven kiezen tussen piekeren, slapen, een gesprek voeren met iemand in de trein, of naar buiten kijken.

Ik verkoos de laatste optie en besloot dit voor de verandering eens met overgave te doen. Een vol uur heb ik geconcentreerd uit het raampje getuurd en moest tot mijn eigen verbazing toegeven dat het eigenlijk heel leuk was. Wist je dat er een paar sportschoenen aan het dak van station Haarlem hangt? Dat er die dag een spannende wielerwedstrijd werd gehouden in de buurt van Heemstede (waarvan ik de uitkomst net niet heb kunnen zien) en dat de lucht rondom Den Haag er uit zag alsof de Here Jezus er hoogstpersoonlijk uit zou neerdalen?Toegegeven, je ziet veel koeien, maar de kunst zit hem er nou juist in dat je jezelf bezig houdt door voortdurend te zoeken naar opmerkelijke zaken. Zoek naar die ene koe die een gek dansje doet in het hoekje van de wei. Meestal is die er niet, maar de trein blijft rijden dus iedere seconde is er weer een kans dat je iets bijzonders te zien krijgt.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rob Veugelaars
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd