Geïnspireerd door een beeldend kunstwerk worden indrukken omgezet in tekst, geluid en muziek." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Bruce Nauman

Hoorspel #1

Tekst Gastbijdrage

De audiokunstenaars van Rode Rozen maken elke 2 maanden een 'audiorecensie'. Geïnspireerd door een beeldend kunstwerk worden indrukken omgezet in tekst, geluid en muziek. Deze keer ging het over de beroemde 'zielloze kamer' van beeldend kunstenaar Bruce Nauman.


Room with My Soul Left Out Room That Does Not Care


Naam kunstwerk: Room with My Soul Left Out, Room That Does Not Care
Naam kunstenaar: Bruce Nauman
Locatie: Halle 5, Rieckhallen, Hamburger Bahnhof, Berlijn


In 1984 maakte Bruce Nauman Room with My Soul Left Out, Room That Does Not Care: een kunstwerk van twee horizontale gangen en één verticale gang die elkaar in het midden raken. Dit werk staat in een ruimte waar het een stuk kouder en donkerder is dan in de rest van het museum.

Sinds het eind van de jaren ’60 van de vorige eeuw creëert Bruce Nauman (1941) ruimtes en smalle gangen waarin hij mensen confronteert met het verbannen zijn, geïsoleerd zijn en met een desolaat gevoel. Naast architecturale sculpturen, is Nauman ook bekend om zijn (video)performances, installaties en neonwerken.

Rode Rozen maakt muziek op de grens van audiotheater en spoken word. Zie ook www.roderozen.org
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd