Val dit jaar eens niet af, relativeer je body-issues in de sauna." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Sauna

TIP

Tekst Meredith Greer

Het nieuwe jaar is begonnen. Hoe erg ik me er ook tegen verzet, ergens voel ik rond deze tijd van het jaar toch een clichématig gevoel van reflectie op het oude en de mogelijkheid van het nieuwe. We storten ons met z’n allen op goede voornemens. Dit jaar wordt het écht anders.Mijn tip is om dit jaar niet te beginnen met afvallen, en niet te beginnen met stoppen met roken. Doe iets liefs voor jezelf: ga eens naar de sauna. Niet alleen kom je weergaloos ontspannen thuis met een babyzacht huidje, maar ook met een fijne dosis relativering.

Dat nudisme is namelijk even wennen, maar na ongeveer een half uur ook erg bevrijdend. Je bierbuik interesseert niemand en die chick met die dikke kont lijkt ook best tevreden met zichzelf. Hangtieten, kleine tieten, punttieten en meloenen, ze passeren allemaal achteloos de revue. Na een tijdje vallen ze je niet eens meer op.

Ga met je vrienden, of met je betere helft, neem een zaterdag vrij om je kater eruit te zweten. Laat alle teleurstellingen wegborrelen in het bubbelbad, komt tot bezinning terwijl je aan het floaten bent en scrub het afgelopen jaar van je af. Dat stoppen met roken, ach, je kunt ook een stoombad met eucalyptus nemen. En die tien kilo, allemaal relatief.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Meredith Greer
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd