Hard//hoofd

Zomerboek

Geen iPad-app, wel een nieuwsbrief

Tekst Redactie

Goed, onlangs brachten NRC, de Volkskrant en ook Vrij Nederland een iPad-app uit. Zelfs de Viva kwam met een versie voor 's werelds modernste speeltje. De redactie van Hardhoofd (dagelijks online tijdschrift voor kunst en journalistiek) keek naar de hippe presentatiefilmpjes en krabde zich eens achter de oren.

Wij zijn toch een vernieuwende beweging, bestaande uit hippe creatieve twintigers? Waarom kun je ons nog niet soepel met de vingers bespelen? Maar Hardhoofd is geen tijdschrift dat blind de hype achterna rent. We doen dingen stap voor stap. Daarom nu eerst een wekelijkse nieuwsbrief, met de huidige stand van Hardhoofdzaken, klassieke artikelen, uitgaanstips, kijkjes achter de schermen en exclusieve previews. Misschien niet heel erg hip, maar wel handig voor de lezer met een snel bestaan, die de constante stroom van content op onze site niet bij kan houden, maar wel op vrijdag nog eens wil bijlezen, -kijken en -horen.

Zoals altijd zal hier ook strenge redactie over gevoerd worden. En oké, we hebben ook nog geen geld voor een iPad-app, laat staan voor zo'n flitsend filmpje. Toch wilden we onze nieuwsbrief net zo mooi introduceren en wie kon dat beter dan onze eigen Rein Mulder? Geïnspireerd door dit filmpje van The New Yorker en geregisseerd door Stephane Kaas, legt hij alles helder uit. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, het is het waard!

Rutger Lemm
Hardhoofdredacteur

Deel op of
Redactie
b
a
a