Wat ga jij doen op 1 januari?" />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Luister niet naar Veronica

TIP

Tekst Rob Veugelaars

Op de site van Veronica is sinds een aantal weken het volgende tekstje te lezen:

"Op zaterdag 1 januari luidt Veronica het nieuwe jaar in met de Hangover Day. Vergeet de nieuwjaarsduik, de familiebezoekjes en dat suffe nieuwjaarsconcert. Veronica doet het even helemaal anders op nieuwjaarsdag."Naar mijn idee kloppen er een aantal dingen niet aan de bewering van 's lands hipste, jongste zender na BNN. Is het niet juist te standaard voor woorden om op 1 januari na het uitslapen van je roes met je brakke hoofd tv te kijken? Wat was de laatste keer dat jij op 1 januari voor het concertgebouw stond om lekker naar het nieuwjaarsconcert te gaan? Oh en de nieuwjaarsduik? Been there, done that? That shit is soooo last year? Ik dacht het niet... Mijn tip is dan ook: Doe waar je zin in hebt op 1 januari, maar als je het eens een keertje helemaal anders wil doen:

- Verras je familie dan met nóg een bezoekje zo vlak na de kerst. Hadden ze niet verwacht 's morgensvroeg op 1 januari.
- Ga naar het concertgebouw voor het nieuwjaarsconcert (of kijk gewoon naar NL2 om 21.10 want dat is waarschijnlijk al iets anders dan wat je normaal zou doen)
- Neem een nieuwjaarsduik om 12:00 bij de pier van Scheveningen.

Iedereen een voorspoedig 2011 toegewenst.
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rob Veugelaars
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd