De beste slechte film aller tijden." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

The Wicker Man

TIP

Tekst Rob Veugelaars

Mijn vriend Benny kreeg onlangs een paar DVD's van zijn moeder die wij op een loze donderdagavond besloten te kijken. Na wat wikken en wegen viel onze keuze op The Wicker Man, een remake uit 2006 met Nicolas Cage in de hoofdrol. Hopend op een verse oneliner van het niveau "put the bunny back in the box" (Con Air) laadden wij het glimmende schijfje in onze DVD-speler en hielden verwachtingsvol onze adem in.

We werden niet teleurgesteld. De oneliners kwamen en daar bleef het niet bij. Deze film is zo ongelofelijk slecht dat hij per ongeluk meesterlijk wordt in zijn falen. De spanning die in het begin wordt opgewekt maakt tegen het einde plaats voor schuddebuikende, dijenkletsende lol. Wat moet Cage hebben gedacht tijdens het filmen van die ene scène? Wie waren er verantwoordelijk voor het herschrijven van het scenario? En vooral: hoe heeft het uiteindelijk zó ver kunnen komen? Details ga ik niet prijsgeven, omdat die het effect zouden bederven. Koop/huur/download die film en trakteer jezelf en je vrienden op een magische avond.Inmiddels heeft de film een schare fans opgebouwd en lijkt langzamerhand een cult-fenomeen te zijn geworden. Mochten de makers nog een slaatje willen slaan uit hun meesterlijke flop, dan raad ik ze aan een uitgebreide documentaire over het maakproces uit te brengen. Die zou ik in ieder geval direct bestellen. Op Blue-Ray!


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Rob Veugelaars
b
a
a

Hard//hoofd gelooft dat jonge makers iets te zeggen en het verdienen om gehoord te worden.
Steun Hard//hoofd en word kunstverzamelaar.

Steun Hard//Hoofd