De eerste collectieve hard//hoofd-productie: een korte film over een audiotour die zijn eigen leven gaat leiden." /> De eerste collectieve hard//hoofd-productie: een korte film over een audiotour die zijn eigen leven gaat leiden." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

Audiotour

Tekst Videoredactie

Hard//hoofd vond de tijd rijp voor meer korte online fictiefilms van eigen bodem. Dus voegde een klein groepje redacteuren de daad bij het woord en maakte 'Audiotour' (met een budget van vier euro). Een meisje begint nietsvermoedend aan een audiotour in een museum voor 17e-eeuwse kunst. Haar verbazing is groot als de gids zijn eigen leven begint te leiden..._____
De film is geselecteerd voor de DVD 'Dutch Selected Shorts 2010' van het EYE Film Instituut Nederland en in 2011 te zien op deze festivals:

Festival International des très Courts (6-8 mei 2011) - Parijs, Frankrijk (en 70 andere steden, bekroond met een 'Mention spéciale du jury')
New Media Shorts Award (13-26 mei 2011)- Shenzen, China
Festroia International Film Festival (3-12 juni 2011) - Setúbal, Portugal
International Film Festival (15-22 juni 2011) - Emden - Duitsland (genomineerd voor de Audience Award)
Silhouette festival (27 augustus-4 september 2011) - Parijs, Frankrijk
Court Mais Trash - Toulouse, France & Brussels, Belgium
Kaleidoskop Filmforum - Aachen, Germany
Festival Lons Angeles (16-18 september 2011) - Lons-le-Saunier, France
Nederlands Film Festival (21-30 september 2011) - Utrecht
Ozu Film Festival (13-16 oktober 2011) - Sassuolo, Italy (in competition)
Images en Vues (4-5 november 2011) - Montréal, Canada
Du grain à demoudre (20-27 november 2011) - Gonfreville, France

Cast en crew:
Meisje - Randy Fokke
Stem Audiotour - Adam Fields
Jongen in museum - Ko van 't Hek
Museumbezoekster - Eva Sancho
Straatvechters - Wouter Lemm, Rein Mulder
Jongen met hamburger - Stephane Kaas

Naar een idee van Rutger Lemm
Regie en montage - Stephane Kaas
Scenario - Rein Mulder, Annabel Troost, Rutger Lemm
Camera & Grading - Gijs Besseling
Geluid - Rein Mulder, Malu Peeters
Geluidsnabewerking - Malu Peeters
We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis.

Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken.

Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Videoredactie
b
a
a

Hard//hoofd is al bijna tien jaar een artistieke en journalistieke vrijhaven voor jong talent en experiment. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Helemaal gratis. We kunnen dit niet blijven doen zonder jouw hulp. Als je ons steunt, dan sturen we je als dank de interessantste Hard//hoofd-kunstwerken toe. Word kunstverzamelaar en help Hard//hoofd het volgende decennium door.

Steun Hard//Hoofd