De vierde dancehall-move is er! Het is een zombie-dans." />

Hard//hoofd

Zomerboek 'Summer of 2069'

How To Dancehall 4 – Gully Creeper

Tekst Stephane Kaas

Stephane filmt Queen Divalicious en Queen Precious terwijl ze hun vierde dancehall-move uitleggen: de Gully Creeper. Weer een dans met een bloederige geschiedenis...

Een zombie-dans


Nu we allemaal de Bogle, de Sassa Step en de Nuh Linga kunnen, is het tijd voor een wat lastigere move: de Gully Creeper.

Het is in het begin misschien een beetje tricky, maar als je 'm eenmaal onder de knie hebt weet je wel hoe je volgend jaar met Halloween de show kunt stelen in de club. Deze dans is namelijk geïnspireerd op de clip van 'Thriller' en het is de bedoeling dat je deze dans 'als een zombie' uitvoert. Dus, als we toch doodgegooid worden met allemaal zombie-films en series, is het hoog tijd dat de zombie-hype ook de dansvloer verovert.

Deze move werd echt bekend toen Elephant Man zijn track 'Gully Creeper' uitbracht. Ook de Jamaicaanse Olympisch Goud-winnaar Usain Bolt danste hem als hij weer een onderdeel op de Spelen in China won.

De bloederige geschiedenis van de Gully Creeper


In de eerste aflevering zagen we de Bogle, de bedenker van die dans werd een aantal jaar geleden neergeschoten tijdens een drive-by shooting bij een tankstation. De daders werden nooit gepakt.
Ook de bedenker van deze dans is in een schietpartij aan zijn eind gekomen. 'Ice' (David Alexander Smith) zat nietsvermoedend aan de bar, in zijn rustige geboorteplaats ergens op het Jamaicaanse platteland, om 8 uur 's ochtends. Toen kwamen ineens een paar mannen binnen en openden gelijk het vuur. De bedenker van deze nu legendarische dans had geen enkele kans zich te verdedigen tegen zulk geweld. 'Ice' werd 36 jaar. De daders zijn niet gepakt.

Nu wil het toeval dat de bedenker van de Bogle (Gerald 'Bogle' Levy) de dansleraar was van Ice. Beiden zaten in de 'Black Roses Crew'. Dansjes bedenken is blijkbaar zo veilig nog niet.

Toch hebben we volgende maand een dans van eigen bodem: de 'Washing Machine'.

Tot die tijd kun je nog eens genieten van de vorige afleveringen:

De BogleDe Sassa-StepEn de Nuh Linga


We willen je iets vertellen. Hard//hoofd is al bijna tien jaar een vrijhaven voor jonge en experimentele kunst, journalistiek en literatuur. Een walhalla voor hemelbestormers en constructieve twijfelaars, een speeltuin voor talentvolle dromers en ontheemde jonge honden. Elke dag verschijnen op onze site eigenzinnige artikelen, verhalen, poëzie, kunst, fotografie en illustraties van onze jonge makers. Én onze site is helemaal gratis. Hoe graag we ook zouden willen; zonder jou kunnen we dit niet blijven doen. We hebben namelijk te weinig inkomsten om dit vol te houden. Met jouw hulp kunnen we de journalistiek, kunst en literatuur van de toekomst mogelijk blijven maken, en zelfs versterken. Als je ons steunt, dan maken wij jou meteen kunstverzamelaar door je speciaal geselecteerde kunstwerken toe te sturen. Verzamel kunst en help je favoriete tijdschrift het volgende decennium door. We zullen je eeuwig dankbaar zijn. Draag Hard//hoofd een warm hart toe. Word kunstverzamelaar
Deel
Stephane Kaas
b
a
a

Hard//hoofd vecht voor de vrijheid van jonge makers om te kunnen maken wat ze willen. We hebben voor 8 maart 300 kunstverzamelaars nodig om te kunnen blijven voortbestaan. Word nu kunstverzamelaar en ontvang een gesigneerde Jan Hoek (én een prachtig Hard//hoofd-tasje).

Steun Hard//Hoofd